Behandelervaringen

Wratten
Een jongen van 12 belt een paar maanden na de behandeling met de volgende mededeling:
Wratten zijn al best lang weg, al voor de zomervakantie. Van 2 zie je nog de vorm wel, maar ze zijn weg. Goed spul!

Hooikoorts
Last buiten van de pollen. Heel veel niezen en ogen branderig. Na 3 maanden behandeling:
Hooikoorts en melkallergie : geen last meer van. Op de fiets, gras opsnuiven en dat lekker vinden. Dat is echt superfijn.
Met honden nog wel last.
Dan veel niezen, volle neus en ogen.  Hetzelfde gebleven.

Darmklacht
Jonge man met regelmatig darmklachten en aan de diarree. Al een jaar of 4 ongeveer.
Langzaamaan steeds erger, is meer geworden. Het beperkt in sociale leven.

Na 6 weken behandeling:
Een heel stuk verbeterd. 1 of 2 keer nog gehad, maar niet zoals het eerst was.

Cyste
Een mevrouw met een Bartholin Cyste heb ik behandeld. Het volgende meldt zij:
Langzaam maar zeker nam de cyste steeds iets in grootte en spanning af.
In overleg met het ziekenhuis heb ik twee keer de afspraak met de gynaecoloog verschoven, waarna ik hem eind oktober definitief heb afgezegd, omdat de klacht ondertussen was verdwenen. Ik ben dus nooit bij de gynaecoloog geweest.
Na 2 maanden:  Cyste compleet verdwenen.

Acute keelklachten
Man met acute keelklachten nam op vrijdagmorgen contact op voor een middel voor erge keelpijn:
E-mail op zaterdags:
Ik ben hier erg blij mee .
Na de Apis 3 x gebruikt te hebben was de keelpijn bijna over.
Vanmorgen na een kop thee is het ook weer goed.
Vanaf afgelopen dinsdag werd dit alleen maar erger en gistermorgen straalde het uit naar de hele rechterkant van het hoofd keel en kaak.
Als ik weer klachten heb zou ik graag willen bellen of mailen.

Meisje van 11 komt met angsten. Is bang in haar eigen bed, plast in bed, omdat ze er niet uit durft en ook niet durft te roepen. Moeder meldt het volgende na 2 dagen: Ik durf het bijna niet te zeggen maar ze heeft afgelopen nacht heerlijk geslapen in haar eigen bed en ze is er ook uit geweest om te plassen. Geweldig toch! Na 6 weken:
Het ging heel goed.
Slaapt ook door. En is beter uitgerust.
Plast niet meer zo heel vaak.

Knieklachten
Jonge man met knieklachten die hem echt beperken. Fysiotherapie en osteopathie geven wat verbetering, maar is nog steeds beperkt in sporten en traplopen. Na 2 weken behandeling kreeg ik onderstaande e-mail: De eerste week merkte ik nog niet veel verschil. Echter nu in de tweede merk ik dat ik meer kan en doe en minder last of pijn in mijn knieën heb. Heb het gevoel dat ze een gunstige werking hebben en dat de hoeveelheid goed is. Ook mentaal gaat het beter, daardoor gaat het ook beter met de knieën. Mentaal vrijer gevoel, losser. Verbetering heeft doorgezet, niet meer beperkt</di

Reactie op bezoek
Dit stuurt een moeder van een 15 jarige zoon via de e-mail de dag na het eerste consult:
“Mam, heb je Hester al gemaild om te zeggen dat ik het zo’n fijn gesprek vond? Heel anders dan ik had verwacht, een kruisverhoor of zo. Maar dat was helemaal niet zo! Het was best wel leuk en ze lacht ook zo grappig….;-)…”

Angsten
Jongen van 15 ervaart altijd stress in zijn lijf. Hij is bang wanneer hij alleen is. Verder is hij heel gevoelig en een hele lieve schat (zegt elke moeder). Het liefst vlucht hij voor z’n situatie en doet het liefst alsof het er niet is. Na 6 weken behandeling: Gaat stuk beter, minder stress. Betere cijfers op school. Alleen geslapen voor het eerst in 6 jaar. Nu blijft hij op als ouders naar bed gaan en sluit zelf af in het donker.

ADHD
ADHD diagnose en moeite met concentreren. Hij is wel druk, maar of het ook echt ADHD is , is  de vraag volgens moeder. Hij scoort gemiddeld een C, met niveau toets scoort hij eind groep 5 (zit in groep 8) School pushed medicatie. Hij is een jaar aan de methylfenidaat geweest, maar dat deed niets!  Voor de concentratie komt hij. In de klas snel afgeleid. Bij prikkels van buitenaf snel afgeleid. De draad kwijt. Na 5 maanden behandelen: Afgelopen donderdag gesprek op school en beter geconcentreerd. Is minder snel afgeleid. Na 7 maanden behandelen:
Concentratie op school beter. Thuis idee dat hij wat rustiger is.
Temperatuur is ook weer normaler (hij was heel snel warm, extreem)</div

Eczeem
Jongetje van 2 had eczeem overal op lijfje, vooral arm- en knieholtes, vingertoppen zaten kloofjes in. Na 6 weken behandeling: Het gaat goed. Op vakantie 2 weken geleden flesje vergeten. Heeft het een week niet gehad en nu wel wat lijntjes in de vingers, maar sinds het ruiken niet meer kapot geweest. Rest van zijn huid is ook rustig. Knieholtes was ook vaak kapot, maar dat is ook rustig. Ook onder de douche weg, voorheen vlekken en nu niet. Smeert hem niet meer dagelijks in, maar wel onder de douche. Alles helemaal rustig. (nog een poosje door behandeld, en de eczeem is weggebleven)<

Slaapproblemen
Meisje van net 5 jaar oud. Ze is een rustig en slim meisje. Sinds haar geboorte kan ze niet goed in slaap komen, wat we ook proberen. We moeten ook altijd bij haar blijven tot ze slaapt. Daarnaast heeft ze sinds kort vage buikpijn. Dat kan op ieder moment van de dag voorkomen. Na 6 weken behandeling meldt moeder het volgende: Het gaat erg goed met haar. Het valt iedereen op dat ze vrolijk is. Minder gezeur en gehang. Veel gezelligheid en lachen. En dat in deze spannende tijd van sinterklaas. Geen buikpijn sinds 1.5 a 2 weken. Een mijlpaal bereikt met naar bed gaan. Op een avond ging ze naar bed en konden we afscheid nemen. Ze was nog lang wakker in bed maar heeft rustig een beetje gespeeld. Geen strijd. Ze vond het zelf ook fijn en zag het verschil met de andere avonden. We hopen op meer! (De voortgang heeft zich doorgezet)

Verminderde weerstand
Meisje van bijna 2 jaar. Ze is voortdurend verkouden, hoestend en oorpijn. Ook is ze vermoeid en dit al gedurende 2 maanden. De huisarts onderneemt geen actie om begrijpelijke redenen maar het duurt nu te lang voor moeder.
Na 1 week behandelen krijg ik onderstaande e-mail:
Hoi Hester.
Vorige week woensdag is onze dochter op consult geweest. We zijn sindsdien de hele week bezig met een snuifje uit het flesje (dat gaat prima) en ik wil je de verandering laten weten. Het gaat beter met haar. Ze hoest bijna niet meer en ze heeft geen groen snot meer in/uit haar neus. We hebben zeker de indruk dat ze aan het opknappen is. Ze slaapt heel geleidelijk aan ’s nachts beter, eet iets beter. Ze heeft geen negatieve reactie op het ‘middel’. Kortom, tot op heden zijn we erg tevreden

Tiener met hormonale klachten
Meisje van 14 heeft erg veel last van pijnlijke en overvloedige menstruatie. Ook erg veel boze en onredelijke buien. Na 1 week behandeling: Met L. gaat het prima na 1 week gebruik van de homeopathie. Ze heeft minder krampen gehad tijdens de menstruatie en verder ook geen verslechtering van haar klachten; dus het gaat goed! Na 6 weken behandeling meldt moeder: Ze zit ook goed in haar vel; minder boze buien; dat is wat me opvalt.. Zij zelf zegt ook dat het goed gaat !

Moe, hoofdpijn en buikpijn
Meisje van 9 komt met klachten van vermoeidheid, klaagt vaak over buikpijn en hoofdpijn.
Na 2 weken meldt de moeder het volgende: Het gesprek had al een positieve werking. Ze had het gevoel dat ze geholpen werd.
Dinsdag avond begonnen we met de flesjes. Ze reageerde vrijwel direct : pittig, niet zielig. Mondig, zelfstandiger. Na het ruiken even niet lekker ervan maar dat is van korte duur en meestal bedtijd.
Vrijdag bij een vriendin gespeeld, donderdag had ik met haar afgesproken dat ze bij de ander zou spelen, meestal wil ze thuis spelen. Eerst weerstand maar al snel voor rede vatbaar, niet dat paniekerige. Ze ging meteen mee vanuit school om ook een boterham te eten. Ik was verbaasd.
Vandaag was ze met een vriendin aan het spelen, ze kwamen vragen of vriendinnetje bij ons mocht eten en of ze bij vriendinnetje mochten logeren.  Goed plan!  Ik ben nog verbaasd, dit was ondenkbaar.
Het woord hoofdpijn en buikpijn heb ik nog maar een paar keer gehoord.  Elke dag valt er wel iets op in haar gedrag, ze laat zich zien en horen.
Ik ben heel positief over deze ontwikkelingen.
Precies wat ze nodig had.

Gillen en krijsen
Meisje van 1,5 gilt en krijst de hele boel bij elkaar. Geen idee waarom. Overdag, wil niet aangekleed worden of luiers verschoont gilt dan de hele boel bij elkaar. Ook ’s nachts wakker en gilt uren achtereen. Moeder meldt het volgende: Gaat een stuk beter. Ze loopt sinds ze de snuifjes en druppeltjes heeft. Ze is rustiger. Heftige boze buien zijn minder. Eten gaat nog niet geweldig, maar wel beter. Ze is in ieder geval wel stil met eten en probeert af en toe wat. Hoewel A af en toe (nu ze verkouden is??) weer blijft hangen in ‘gemiep’ bijvoorbeeld wanneer we haar aan willen kleden en het haar even niet past, is het erg leuk om ook van mensen uit onze omgeving te horen dat ze verschil merken aan A. Dat het zo’n ander meisje is geworden in een paar maanden !

Onderontwikkeld immuunsysteem
Meisje van 1,5 komt voor behandeling van een onderontwikkeld immuunsysteem. Ze is te klein en constant ziek.
Na een jaar behandeling meldt de moeder het volgende:
Het gaat heel goed met M. Ze is sinds drie maanden zindelijk en sinds die tijd heeft ze normale regelmatige ontlasting. Ook praat ze in hele zinnen. We kregen zelfs op het bureau te
horen dat ze voorloopt. Wat heeft ons meisje het afgelopen jaar een inhaalslag gehad.