Werkwijze

Het homeopathisch consult : 1ste consult Tijdens het consult, dat gemiddeld 1,5 uur duurt, vraagt een homeopaat heel veel waarvan je je af kunt vragen wat dat met de klachten te maken heeft. In de homeopathie wordt ziekte gezien als een verstoring van het zelfgenezend vermogen. Dit kan veroorzaakt worden door oorzaken van buitenaf, zoals ongelukken, langdurige zorgen, verdriet, boosheid, medicijngebruik, enz. Maar ook door oorzaken die in je eigen constitutie zitten, of vanuit de erfelijkheid. Met het homeopathisch consult probeert de homeopaat er achter te komen wat de oorzaak van de klachten is. Door voor te schrijven op de oorzaak, lost je lichaam het gevolg (de ziekte) zelf op.  

Vervolgconsulten

Afhankelijk van wat er speelt heb ik meestal na 6 tot 8 weken weer een vervolgconsult. Hoe verder we zijn in de behandeling, hoe langer er tussen de consulten zal gaan zitten.  

Welke klachten zijn homeopathisch te behandelen

Homeopathie kan succesvol worden toegepast bij alle aandoeningen op geestelijk en lichamelijk gebied. Bij botten die gebroken zijn en van elkaar af staan is een chirurg nodig om ze weer tegen elkaar te zetten. Maar de homeopathie kan daarna wel helpen om snel te genezen. Het kan de groei van de botcellen bespoedigen.
Kinderen reageren vaak snel en gunstig op homeopathie en kunnen op deze manier bijvoorbeeld gevrijwaard blijven van ‘antibioticakuurtjes’ .  
Ik zal hieronder een paar voorbeelden geven, zodat u een beeld krijgt van de mogelijkheden:   Psychische problemen – Depressies, angsten – Overgevoeligheid – Trauma’s – Verlegenheid   Chronische ziekten – Aandoeningen van het bewegingsapparaat – Allergieën (bijv. hooikoorts) – Astma – Hoofdpijn en migraine – Hormonale klachten – Huidproblemen – Hyperactiviteit (ADHD) – Ontwikkelingsproblemen – Reumatische klachten – Slapeloosheid – Spijsverteringsproblemen – Terugkerende verkoudheden – Vermoeidheid   Acute klachten – Griep, koorts – Ongevallen – Ontstekingen, pijn – Zwangerschap en bevalling   Ook kan homeopathie een mooie aanvulling zijn bij reguliere behandelingen. Het kan bijvoorbeeld bijwerkingen verminderen en de weerstand verhogen.  

Middelen en inname

De geneesmiddelen zijn stoffen uit het planten-, dieren-, en mineralenrijk en zijn meerdere malen geschud en verdund waardoor hun werking versterkt wordt. De homeopathische middelen werken niet verslavend of onderdrukkend en geven geen schadelijke bijwerkingen. De kosten van deze middelen zitten bij de consultprijs in.  

Inzichten

Ik werk niet volgens 1 bepaalde methode of volgens 1 bepaalde leer: – Ik werk volgens de ziekteclassificatie. De opleiding hiervoor heb ik gevolgd aan de HAN in Almelo. – Ik werk met de Banerji methode. Ook hierin ben ik geschoold en heb een aantal dagen les gehad van  de Indiase artsen Dr. Prasanta Banerji en Dr. Pratip Banerji. – Indien inentingen/vaccinaties en/of medicatie in het verleden nu nog klachten geven, kan dat soms ontstoord worden. Ik doe dat via de CEASE methode. Tinus Smits was helaas net overleden toen ik er mee in aanraking kwam. Gelukkig heb ik het kunnen leren van een collega die wel door hem is opgeleid.  – Ik werk met de JPH methode. Wat weer heel mooi werkt om oude belastingen zowel mentaal als fysiek op te ruimen. – Ik zet Schussler celzouten in als ik denk dat deze kunnen helpen of ondersteunen in het proces. Mijn basis is de ziekteclassificatie en de rest is afhankelijk van wat de cliënt wil en/of wat ik denk vanuit mijn ervaring wat passend is om te helpen/ondersteunen in het proces naar herstel op zowel lichamelijk, geestelijk en emotioneel welbevinden.