Werkwijze

Het homeopathisch consult : 1ste consult

Tijdens het consult, dat gemiddeld 1,5 uur duurt, vraagt een homeopaat heel veel waarvan je je af kunt vragen wat dat met de klachten te maken heeft. In de homeopathie wordt ziekte gezien als een verstoring van het zelfgenezend vermogen. Dit kan veroorzaakt worden door oorzaken van buitenaf, zoals ongelukken, langdurige zorgen, verdriet, boosheid, medicijngebruik, enz. Maar ook door oorzaken die in je eigen constitutie zitten, of vanuit de erfelijkheid. Met het homeopathisch consult probeert de homeopaat er achter te komen wat de oorzaak van de klachten is. Door voor te schrijven op de oorzaak, lost je lichaam het gevolg (de ziekte) zelf op.
 

Vervolgconsulten

 
Afhankelijk van wat er speelt heb ik meestal na 6 tot 8 weken weer een vervolgconsult. Hoe verder we zijn in de behandeling, hoe langer er tussen de consulten zal gaan zitten.
 

Welke klachten zijn homeopathisch te behandelen

 
Homeopathie kan succesvol worden toegepast bij alle aandoeningen op geestelijk en lichamelijk gebied. Bij botten die gebroken zijn en van elkaar af staan is een chirurg nodig om ze weer tegen elkaar te zetten. Maar de homeopathie kan daarna wel helpen om snel te genezen. Het kan de groei van de botcellen bespoedigen. Kinderen reageren vaak snel en gunstig op homeopathie en kunnen op deze manier bijvoorbeeld gevrijwaard blijven van ‘antibioticakuurtjes’ .
 
Ik zal hieronder een paar voorbeelden geven, zodat u een beeld krijgt van de mogelijkheden:
 
Psychische problemen – Depressies, angsten – Overgevoeligheid – Trauma’s – Verlegenheid
 
Chronische ziekten – Aandoeningen van het bewegingsapparaat – Allergieën (bijv. hooikoorts) – Astma – Hoofdpijn en migraine – Hormonale klachten – Huidproblemen – Hyperactiviteit (ADHD) – Ontwikkelingsproblemen – Reumatische klachten – Slapeloosheid – Spijsverteringsproblemen – Terugkerende verkoudheden – Vermoeidheid
 
Acute klachten – Griep, koorts – Ongevallen – Ontstekingen, pijn – Zwangerschap en bevalling
 
Ook kan homeopathie een mooie aanvulling zijn bij reguliere behandelingen. Het kan bijvoorbeeld bijwerkingen verminderen en de weerstand verhogen.
 

Middelen en inname

 
De geneesmiddelen zijn stoffen uit het planten-, dieren-, en mineralenrijk en zijn meerdere malen geschud en verdund waardoor hun werking versterkt wordt. De homeopathische middelen werken niet verslavend of onderdrukkend en geven geen schadelijke bijwerkingen. De kosten van deze middelen zitten bij de consultprijs in.